Hur mycket skall jag spara? – hur långt är ett snöre?

Att prognostisera och visualisera ett långsiktigt sparande kan vara knepigt. Vi har nu möjlighet att göra komplexa beräkningar och prognoser rörande fritt sparande, pensionsprognoser, K10-sparande samt effektiva uttag.

Dela denna nyhet:

Dela på facebook
Dela på linkedin
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

På frågan om hur mycket du som kund skall spara till pensionen för att uppnå en önskad och specifik pension har länge varit en komplex uträkning med många inblandade parametrar. Vi har under de senaste åren fått utbildning och tillgång till ett system som gör svaret på denna fråga enklare och mer pedagogisk. Vi kan med hjälp av systemet upprätta en plan för hur mycket sparande som krävs för att uppnå din önskade pension.

För att genomföra denna analys så kommer vi behöva ytterligare uppgifter inför mötet. Dessa ser vi till att skicka ut så vi har möjlighet att förbereda systemet på förhand. Utöver dessa uppgifter har du som kund en särskilt viktig fråga att ställa dig – nämligen hur mycket du skulle vilja ha ut efter skatt i pension. Det finns möjligheter att variera såväl pensionsålder som olika intervaller på pensionsuttagsnivå, t.ex. mellan 65 år -70 år önskas en viss inkomst och mellan 71 år -75 år önskas en annan inkomstnivå.

Står ni inför ett generationsskifte eller en försäljning av bolaget? Det finns även möjlighet att simulera ett s.k. K10-sparande. Kort sammanfattat innebär K10:an utdelningsbart utrymme till låg beskattning och vid en kvalificering av lön räknas denna summa upp varje år. Det är en bra möjlighet att ha utrymme i K10:an för framtida uttag. Vi kan göra en prognos av K10:ans utveckling och hjälpa er att matcha ett sparande till detta. Ett stort utdelningsutrymme till låg beskattning är ju fördelaktigt så länge kapitalet finns, eller kommer att finnas, när det väl skall delas ut.

Låter detta intressant så är ni välkomna att kontakta oss så bokar vi ett möte!

Fler nyheter

Affirmo välkomnar nya delägare!
08maj

Affirmo välkomnar nya delägare!

Vi på Affirmo Försäkringskonsult AB är mycket glada över att kunna berätta att Emil Borgenstål och Björn Nyström är nya delägare i Affirmo från och med den 1 maj 2024.

Vi på Affirmo vill önska alla våra kunder en God Jul & ett Gott Nytt År!
20dec

Vi på Affirmo vill önska alla våra kunder en God Jul & ett Gott Nytt År!

Istället för att skicka julkort och andra presenter till våra kunder väljer vi på Affirmo att i år skänka ett bidrag till Cancerfonden och dess verksamhet.

Belopp och procentsatser för inkomståret 2023
09jan

Belopp och procentsatser för inkomståret 2023

Nu är vi inne på ett nytt år och med hänsyn bl.a. till den höga inflationen och stigande räntorna så kan det vara på sin plats att vi sammanställer några av de viktiga beloppet för inkomståret 2023.